Hírek

Hagyd az agyalást, a kész weboldal kinézetek csak rád várnak!

2018. január 24.

Weboldalt akarsz készíttetni vagy a meglévőt felturbózni? Szerencséd van, mostmár nem kell agyalnod az oldalad felépítésén vagy megkérni egy ezzel foglalkozó szakembert, hogy készítse el álmaid oldalának design-ját. Nagy valószínűséggel az elvárásaidnak megfelelő kinézet már ott csücsül valamelyik templates oldalon és csak rád vár.

Ajánlom figyelmedbe a TemplateMonster nevű oldalt. (A képre kattintva elérheted.)

 

 

Amellett, hogy ezen az oldalon hatalmas választékot találsz a mi meghívó-linkünkkel még 5% kedvezményben is részesülsz vásárlásaidnál.

Regisztráció után lehetőséged van kipróbálni az INGYENES mintákat, amit személyes célra feltölthetsz az oldaladra, így mielőtt bármit vásárolnál láthatod hogyan működnek a templatek.

Minden megvásárolható sablonnál van egy élő demó gomb, ami segítségével pár másodperces betöltési idő után megtekintheted a teljes design-t. Kedvet szerint barangolhatsz a menüpontok között, így nem veszel zsákbamacskát. A weboldaladba való integrálás után pontosan így fog kinézni.

 

 

 

Alapvetően egy vásárlással te a jogot szerzed meg ahhoz, hogy használd, nem lesz egyedi az oldalad. Kicsi arra az esély, hogy a te célközönséged találkozik egy másik olyan felépítésű oldallal, mint a tiéd, de ha még ezt a kis kockázatot is ki akarod kerül akkor a Kizárólagos árért meg tudod venni azt, hogy többet ne értékesítse az oldal.

Általában nem szoktuk ajánlani, hiszen a saját tartalmaktól, tevékenységi körtől és apróbb változtatásoktól ki fog tűnni a többi közül. 

Vásárlás előtt egyeztess a fejlesztővel (ha nem magadnak készíted oldalad)! A különböző sablonok különböző motorokhoz lettek készítve, előfordulhat, hogy némelyik nem kompatibilis a te oldaladhoz. Ezzel sok munkaórát megspórolhatsz a programozónak vagy önmagadnak.

Felmerült benned pár kérdés amire nem tértem ki? A lenti linken magyar nyelven elérhető szinte minden felmerülő kérdés.

https://www.templatemonster.com/hu/gyakran-ismetelt-kerdesek.html?aff=Szoftverhaz

 

 

 

Korrekció vagy teljes kárhozat?

2018. január 17.

A Bitcoin körül kialakult tavalyi őrület hatására a legnagyobb digitális valuták árfolyama is meredeken emelkedett. Jelenleg több mint ezer kriptopénz van forgalomban és egyre több állam és nagyobb pénzügyi intézet tervez bevezetni saját valutát. Izraelen és Oroszországon kívül még Venezuela is saját pénzt szeretne készíteni. (Petro) Annak fényében, hogy ez az ország jelenleg is a csőd szélén áll a kriptopénzének a sorsa erőteljesen megkérdőjelezhető. Hiába van mögötte az ország teljes olajtartaléka az csak részben fedezi az adósságállományát. Mindenesetre a bányászok már itt is készen állnak a termelésre és izgatottan várják mikortól állhatnak neki.

Ebben a témában úttörőnek számító Bitcoin mára már elavultnak számít, piaci kapitalizációját tekintve mégis a legnagyobb, megelőzve kihívóit, mint az Ethereum és a Ripple. Utóbbiak másodpercenként sokkal több tranzakciót képesek lebonyolítani és sokkal jobban nyomonkövethetőek. 

A piac most jutott el odáig, hogy szabályokat kell lefektetni, az utóbbi időszakban főleg Dél-Kórea és Kína bolygatta meg az árfolyamokat.  Utóbbi azért is fontos szereplő, mert a Bitcoin bányák termélésének jelentős része ebben az országban zajlik, lakosai pedig nagyjából a teljes kereskedés 20%-át bonyolítják le. Mindez persze anoním módon megy végbe, ezért is éri sok támadás, hiszen így könnyedén képesek a fekete gazdaság szereplői is értéket cserélni, nyomonkövethetetlenül.  

A szabályozás elkerülhetetlen és hosszútávon hasznos is lesz, feltételezések és nem egyértelmű bizonyítékok szerint Észak-Kórea is sok coint halmozhatott fel, amit az ország nukleáris projectjeinek finanszírozására tud használni illetve üzemeltetheti a "hacker-irodáit".  Korábban az ISIS is részben ebből finanszírozta terrorista akcióit, így bizonyos szinten vér kötődik ehhez a rendszerhez.

Ha a tranzakciók nem névtelenül zajlanak az egész rendszer nyomonkövethető lesz, a bányászattól a felhasználásig.

 

A kérdés az, meddig esik az árfolyam, lesz-e megállás vagy az egész iparág megy a süllyesztőbe?

Szerintünk erről szó sincs, egy elég erős korrekció zajlik a piacon, a sok túlértékelt kriptopénz értéke lecsökken, jó beszállóként az új vevőknek. Korábban nyilatkozott az Ethereum társalapítója is, aki nemrég eladta teljes ETH készletét, figyelmeztetve a mostani eseményekre:

Az összeomlás meg is érkezett, maga az ETH -is  1300 USD-ről egészen 850 USD-ig ment (a cikk írásakor 2018.01.17  13:00), komoly fejtörést okozva a bányászoknak és befektetőknek. Tavaly szeptembertől a videókártyák ára hatalmasat ugrott, hiszen a kereslet megnövekedett, igazi modernkori "aranyláz" vette kezdetét. Az árfolyam emelkedésével többféle coint is lehetett már otthon nyereségesen termelni, ami a munkabérből élőknek is egyszerű, kézzel fogható kereset. A csökkenő érték miatt viszont ez most veszélybe került, ha így folytatódik hamarosan magasabb áramszámla lehet, mint a megtermelt érték. Aki termel annak el kell gondolkozni, hogy folytassa és bízzon a jobb piaci környezetben, vagy várjon amíg ismét megfelelő árfolyam lesz.

Személy szerint én nem vonnék le messzemenő következtetést, érdemes lehet még akkor is folytatni, ha jelenleg most nem is éri meg, a megtermelt érméket később magas árfolyamon értékesítve még szép pénzeket lehet megtakarítani. Gyakran a tőzsdéken is vannak negatív hullámok, korrekciók vagy válságok, ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy nem érdemes foglalkozni velük.  A kriptopénzek bányászatában, kereskedésében nagy kockázat van, olyan pénzt ami a mindennapi életvitelünkhöz kell, ne kockáztassunk!

Az utóbbi időben szinte a semmiből felbukkanó Ripple egy másféle módszerrel működik, maga az alkotó hozott létre blockokat, ami véges számú, ezt megvásárolva lehet tranzakciókat lebonyolítani. A kezdeményezés mögé már több nagyobb bank is beállt, ami nemrég pár hét alatt többszáz %-os emelkedést hozott, majd a napokban hatalmas zuhanást. Azoknak akik árfolyamnyereségre utaznak és nem akarnak termeléssel foglalkozni ez jó beszálló lehet, amennyiben túléli.

Alapvetően kétféle tábor van, az első szerint ez a jövő és aki most beszáll szép hozamokat tud elérni, a másik csoport ennél szkeptikusabb, szerintük ez a kriptopénzek vége.

A döntést mindenkinek magának kell meghoznia. 

 

 

A nagyok is hibáznak – Apple

2014. április 4.

Mindig, minden körülmények között előfordulhat, hogy hiba csúszik a gépezetbe, amit minél gyorsabban meg kell oldani. Egy-egy hiba okozója lehet a véletlen, a figyelmetlenség, de akár a szándék is. Nem mindegy azonban, hogy a nagy nemzetközi vállalatok hogyan kommunikálják és oldják meg a nagy „bakikat”.

Az Apple egyik nagy hibájára február végén derült fény, amikor a FireEye biztonsági cég olyan programot készített, mellyel képesek voltak minden felhasználó minden interakcióját megfigyelni és rögzíteni. Így könnyedén követhették okostelefonon a scrollozásokat és a "billentyűleütéseket", koppintásokat, Mac-eken pedig az összes cselekvést is. A program minden iOS és OS X verzión fut, és a vállalat szerint könnyedén elérhető, hogy a felhasználók letöltsék a háttérben futó alkalmazást, ami aztán egy távoli szerverre továbbítja az adatokat. A FireEye szerint a programot akár még egy zenelejátszónak is álcázhatják, ami a telepítést követően vígan fut a háttérben. Pletykák szerint a cégnek az Apple applikáció ellenőrzését is sikerült kijátszani, és a teszt applikáció be is került az Appstore-ba egy rövid időre.

Tovább a blog bejegyzésre >>>