Általános szerződési feltételek

Üdvözöljük a www.szoftvervilag.hu webáruházban! 

Ön a Virtualcom Szoftverház Kft. (www.virtualcom.hu) által üzemeltetett webáruházban jár.

Általános szerződési feltételek - webáruház

Kérjük, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és csak akkor regisztráljon, illetve vásároljon a webáruházban, ha annak minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
 
A webáruház üzemeltetője:
Cégnév: Virtualcom Szoftverház Kft.
Iroda: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8. 2/209
Cégjegyzékszám: Cg.03-09-124560
Cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 23923555-2-03
Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000119-61860000
 
Képviselő:
Honlap: szoftvervilag.hu
Email:  info@szoftvervilag.hu
 
Fogyasztói kifogások kezelése:
Madarász Endre
Cím: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8. 2/209
Központi telefonszám: +36 (76) 200 147
             
                       
 
Megvásárolható termékek, szolgáltatások:
 
A webáruház termékei kizárólag interneten keresztül rendelhetők meg, házhoz szállítással. Bizonyos termékek esetén lehetséges, hogy a szállítás e-mailben történik, egy licenc kulcs elküldésével.
A termékek mellett látható fotók illusztrációk, és a valóságtól eltérhetnek. 
A feltüntetett árak nettó árak, az áfát nem tartalmazzák. Házhoz szállításkor szállítási díjat számítunk fel, ha ettől eltérő akciót, vagy kedvezményt egy termék nem tartalmaz.
 
A szerződés létrejötte: 
A megrendelése elküldésével és annak visszaigazolásával szerződés jön létre a Virtualcom Szoftverház Kft., mint Eladó és a megrendelő, mint Vevő között. 
A szerződés a 17/1999.(II.5) Kormányrendelet alapján távollevők között kötött szerződésnek minősül. 
A szerződés nyelve: magyar
A szerződés nem utal semmilyen magatartási, illetve etikai kódexre.
A szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, és azt a Virtualcom Szoftverház Kft. nem iktatja. A megrendelést a Virtualcom Szoftverház Kft. elektronikusan rögzíti és weboldalán a vásárló számára is hozzáférhetővé teszi.
 
A szerződés tárgya :
A szerződés tárgya a www.szoftvervilag.hu  webáruházában található és megvásárolható árucikkek. Ezek jellemzőit a hozzájuk tartozó weboldalon találja, az árukkal együtt.
 
A szerződés tartalma:
Eladó köteles postai vagy futárszolgálat útján a Vevő által kiválasztott termékeket az általa megjelölt szállítási címre eljuttatni, vagy lehetővé tenni a személyes átvételt, amennyiben erre vonatkozó igényét a Vevő a megrendelésben jelezte.
Ha a megrendelés teljesítése akadályokba ütközik, az Eladó haladéktalanul köteles a Vevő által megadott telefonos vagy email elérhetőségek valamelyikén a Vevővel felvenni a kapcsolatot, hogy egyeztessék a további lépéseket. Eladó nem vállal felelősséget azért, ha a Vevő hibásan vagy hiányosan adta meg adatait, illetve a kapcsolatfelvételi kísérletre a Vevő nem reagál. 
 
Vevő köteles az általa feladott megrendelésben megjelölt terméket házhoz szállítás igénylése esetén  szállítási és csomagolási költséggel együtt kifizetni az általa választott módon.
Vevőnek jogában áll, a megrendelés után, de még a kiszállítás vagy az átvétel előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben Vevőnek fizetési kötelezettsége nem keletkezik.
Vevő hibásan leadott megrendelését a kiszállítás vagy a személyes átvétel előtt módosíthatja.
Az esetleges jogviták elbírálására a Bács-Kiskun Megyei Bíróság az illetékes. Az itt nem szabályozott kérdésekben a PolgáriTörvénykönyv és a 17/1999.(II.5.) Kormányrendelet szabályai irányadóak.  
 
Regisztráció:
A weboldal tartalmai és a webáruház termékei között regisztráció nélkül is böngészhet, és a kiválasztott termékeket regisztráció nélkül is a kosarába helyezheti. A megrendeléshez azonban regisztráció illetve az oldalra való belépés szükséges. Amennyiben a Vevő nem kíván regisztrálni, lehetősége van a megrendelő űrlap kitöltésével egyszeri megrendelést föladni.
 
Megrendelés :
A bejelentkezés vagy a megrendelő űrlap kitöltése után a "Vásárlás véglegesítése" gombra kattintva történik.
 
Fizetés:
A lehetséges fizetési módokról a honlapon tájékoztatjuk, mivel az egyes termékeknél és szolgáltatásoknál eltérhet.
Megrendelés feldolgozása:
A megrendelésről Ön és a Virtualcom Szoftverház Kft. egyaránt emailben kap értesítést, a technikai feltételektől függően a lehető legrövidebb időn belül. 
 
Szállítás:
A lehetséges szállítási kondíciókról a honlapon tájékoztatjuk, mivel az egyes termékeknél eltérhet.
Ha a termék a szállítás során megsérült, és erről a futárnál jegyzőkönyv készült, akkor azt díjmentesen kicseréljük. 
A kiszállításra legtöbb esetben 3-5 munkanapon belül sor kerül. Esetenként a kiszállítási idő meghosszabbodhat. Kérjük, amennyiben fontos az Ön számára, hogy a termékeket egy adott határidőn belül megkapja, a megrendeléskor jelezze [hol teheti meg], hogy értesíthessük, amennyiben a határidő betartása akadályokba ütközik.
 
Reklamáció: 
Amennyiben a vásárlás során bármilyen panasza van, azt jelezze emailben az info@szoftvervilag.hu címen.  A panaszokat kivizsgáljuk és a bejelentés után 8 napon belül válaszolunk.
Ha panaszát így nem sikerül rendezni, kérjük forduljon felügyeleti szerveinkhez.
 
Szavatosság:
A szavatossági igények érvényesítése során az 1959. évi IV. törvény a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet rendelkezései az irányadók
 
Elállás: 
A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján Ön a megrendelt termékek átvételétől számított nyolc munkanapon belül gyakorolhatja az elállás jogát, vagyis a termékeket visszajuttathatja Virtualcom Szoftverház Kft. részére,  Virtualcom Szoftverház Kft. pedig legkésőbb 30 napon belül köteles Önnek a kifizetett teljes összeget visszatéríteni. 
 
A 8 munkanapba az átvétel napja nem számít bele. Az árunak ez alatt az idő alatt még nem kell visszaérkeznie a Virtualcom Szoftverház Kft.-hez, elegendő ha Vevő kifejezi elállási szándékát. Ezt megteheti szóban (telefonon vagy személyesen), postai úton (tértivevényes levélben) vagy e-mailben.
 
Önt nem illeti meg az elállási jog ha:
Ön nem köteles az elállás okára magyarázatot adni, de fontos tudnia, hogy a terméket saját költségén kell visszajuttatnia Eladó részére. Eladó ezen kívül követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Miután a visszajuttatott csomag beérkezett a Virtualcom Szoftverház Kft.-hez, annak kibontását kamerával rögzítjük. Erre azért van szükség, hogy egyértelmű legyen, hogy a visszaküldött termék ép és hiánytalan.
 
Adatkezelés:
Adatkezelési irányelveinket itt tekintheti meg.
 
Technikai feltételek:
A webáruház helyes működéséhez valamely modern böngésző frissített verziójára van szükség (Google Chrome 30+, Mozilla Firefox 30+, Microsoft Internet Explorer 11+). A helyes működés elengedhetetlen feltétele a Javascript és a Cookie-k engedélyezése. Virtualcom Szoftverház Kft. kizár bármilyen felelősséget, amely a böngésző szoftver hibás weblap megjelenítéséből származik. A képek csak illusztrációk.